Κάνοντας μια βαθύτερη ανάλυση για τη σημασία που έχει η οργάνωση στις γειτονιές για ολόκληρο τον πλανήτη

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιο αναλυτική περιγραφή της σημασίας που έχει η οργάνωση στις γειτονιές για ολόκληρο τον πλανήτη.

Πολλοί θα αναρωτιούνται: μα καλά τι σχέση έχει η οργάνωση στις γειτονιές με τον πλανήτη γενικότερα. Η οργάνωση στις γειτονιές είναι για να προστατευτούμε από τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η που θα έρθει να μας κόψει το ρεύμα , η από τον γραβατωμένο κύριο , εκπρόσωπο των δανειστών που θα έρθει να μας κατασχέσει την περιουσία σε περίπτωση που έχουμε οφειλές.

Ναι είναι και αυτά , αλλά είναι και πολλά άλλα.

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε να κάνουμε μια μικρή περιγραφή της σημασίας που είχε η οργάνωση της γειτονιάς στην κατοχή του 1940.

Τότε οι αντιστασιακοί το πρώτο πράγμα που έκαναν δεν ήταν να πάρουν τα όπλα και να αντισταθούν στον εχθρό , αλλά να δώσουν την μάχη του επισιτισμού.

Προσπάθησαν όσο φυσικά μπορούσαν να στηρίξουν το λαό με ψυχολογική υποστήριξη , αλλά και με υλική , και μετά να οργανώσουν μάχες.

Βέβαια δεν είχαν και τα αποτελέσματα που θα ήθελαν (360.000 πέθαναν από ασιτία εκείνη την εποχή) αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις

Κάπως έτσι προχωρά και το τωρινό πλάνο του Ε.ΠΑ.Μ μέσα από την οργάνωση στις γειτονιές.

Ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει η ψυχολογική και η υλική υποστήριξη που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋπόθεσεις ώστε να δωθούν δυνατές μάχες. Πώς πέφτουν οι εξουσίες;

Και μέσα από την οργάνωση θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο κράτος , μια εφεδρική δημόσια διοίκηση που θα μπορέσει να διευθετήσει τις βασικές λειτουργίες αυτού του καινούριου κράτους ώστε όταν η εξουσία περάσει στα χέρια του λαού να μπορεί το καινούριο κράτος να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα.

Η εφεδρική δημόσια διοίκηση είναι οι πυρήνες.

Όμως εκτός από την λειτουργία των πυρήνων και των λόγων που δημιουργούνται ακόμη πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε για πιο λόγο θα πρέπει να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού.

Αυτή την στιγμή ζούμε ένα καθεστώς πλήρους ανομίας με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , καταπάτηση του συντάγματος , καταπάτηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού συστήματος που μέσω αυτού θα μπορέσουν να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ξαναυπάρξει δημοκρατία.

Η Ελβετική Δημοκρατία.

Μέσω του καινούριου πολιτικού συστήματος που θα δώσει την δυνατότητα στον λαό να αποφασίζει θα μπορέσει ο λαός να προστατευτεί από αυτό που έρχεται.

Και αυτό που έρχεται είναι κάτι που για να αντιμετωπιστεί περνάει μέσα από την οργάνωση στις γειτονιές. Αυτό είναι η αρχή και η βάση όλων.

Το 1929 έγινε η μεγαλύτερη κρίση που είχε βιώσει η ανθρωπότητα έως σήμερα.

Μια κρίση που ξεκίνησε μέσα από ένα χρηματιστηριακό κραχ και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην συνέχεια πέρασε στην Ευρώπη και δημιούργησε μια τέτοια κατάσταση που οι οικονομίες πιέστηκαν αφόρητα.

Μέσα από εκείνη την πίεση δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να ξεκινήσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Όλοι ξέρουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα εκείνου του πολέμου.

Αυτό που ζούμε σήμερα με την τωρινή κρίση είναι περίπου ένα παρόμοιο σκηνικό. Με τη διαφορά ότι η τωρινή κρίση είναι η κρίση των κρίσεων. Είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την κρίση του 1929. Βέβαια σε αυτό βοήθησαν εκείνοι που την δημιούργησαν, τυπώνοντας συνεχώς νέο χρήμα για να ανεβάσουν τη ρευστότητα και να σωθούμε όπως μας έλεγαν , αλλά στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν να μεγαλώσουν κι άλλο τη φούσκα , και να μετατοπίσουν το πρόβλημα επαυξημένο στο μέλλον

Και φτάσαμε στην τωρινή κατάσταση που ο έλεγχος έχει χαθεί εδώ και καιρό, οι κυβερνήσεις απλώς παπαγαλίζουν ότι ακριβώς θέλουν να ακούν οι αγορές , το πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει , και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον 3 παγκόσμιο.

Αν ο 2 παγκόσμιος προκάλεσε τέτοια καταστροφή καλύτερα ας μην σκεφτόμαστε καν με όλα αυτά τα πυρηνικά που διαθέτουν τα κράτη , τι μπορεί να προκαλέσει ο 3ος παγκόσμιος.

Και εδώ είναι που ερχόμαστε στην σημασία που παίζει η οργάνωση στις γειτονιές. Ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύση είναι ένας οργανωμένος και κυρίαρχος λαός. Μόνο αυτός μπορεί να βάλει φρένο στην ολοκληρωτική καταστροφή που έρχεται.

Και δεν μιλάμε μόνο για τον Ελληνικό λαό. Μιλάμε για τους παγκόσμιους λαούς , που μέσω του Ελληνικού θα βρουν και εκείνοι το δρόμο να αυτοοργανωθούν και να δημιουργήσουν ένα ντόμινο αναγέννησης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όσο γι’αυτούς τους 200 που νομίζουν ότι κυβερνάνε τον πλανήτη , ας τους βάλουμε σε μερικά διαστημόπλοια και ας τους στείλουμε σε κάποιον άλλον.

Κι αν μπορέσουν να επιβιώσουν , ας γίνουν πλανητάρχες.

Εμπνευστής του Ε.ΠΑ.Μ είναι ο οικονομολόγος αναλυτής κος Δημήτρης Καζάκης

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω site.

https://epamsyrou.wordpress.com/
http://www.epam-hellas.gr/
http://www.livestream.com/epamwebtv
http://www.radio9.gr/MediaList.aspx?a_id=1335&prodId=5

Advertisements

About epamsyrou

Τηλέφωνο 6984317181, αποκρύψεις δεν απαντώνται

Posted on 08/02/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: