Το` να χέρι νίβει τ` άλλο και τα δυο το …. φασισμό !!

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗΤου Κώστα Γιαννιώτη

Ύποπτος, όσο και επικίνδυνος, θόρυβος ξεσηκώθηκε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ του προεδρεύοντος της βουλής κ. Γ. Δραγασάκη και του βουλευτή των νεοναζιστών της Χ.Α.

Ήταν αρκετή μια κοινότυπη φράση που ακούστηκε από το βουλευτή της Χ.Α. για να σπείρει τον ‘’τρόμο’’ και τον ‘’πανικό’’ στις τάξεις των ακραιφνών υπερασπιστών της δημοκρατίας ‘’τους’’ και του κοινοβουλευτικού ‘’τους’’ πολιτεύματος.

Σύσσωμοι οι βουλευτές των κομμάτων του περίφημου …. ‘’συνταγματικού τόξου’’ – με σημαιοφόρο τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Γ. Δραγασάκη – ξεσήκωσαν θόρυβον μέγα. Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους, γιατί αποκλίθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης …. ‘’μίστερ’’ και ένα νομοσχέδιο …. ‘’σούπα’’.

Τι λέτε !!! Σοβαρό το συμβάν !!!!

Την ίδια στιγμή που οι λέξεις και οι φράσεις που σηματοδοτούν το δωσιλογισμό , την υποτέλεια και την προδοσία , δίνουν και παίρνουν μέσα στη βουλή – ηχώντας σε ….. ‘’ ώτα μη ακουόντων’’ – και στα πλαίσια της κοινωνίας έχουν γίνει έκφραση καθημερινότητας, έρχεται ο κ. Δραγασάκης και αναδεικνύει σε μέγιστο θέμα έναν, ουσιαστικά ανώδυνο, επιθετικό προσδιορισμό που απηύθυναν κάποιοι προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς τι , λοιπόν, τόσος θόρυβος ;

Γιατί τόσος πανικός και ομίχλη ;

Απλώς, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αρχίσει η εξόφληση , ενός προς ένα, των γραμματίων. Να αξιοποιηθεί το νεοναζιστικό μόρφωμα προς όφελος των σχεδίων των κομμάτων του …. ‘’συνταγματικού τόξου’’.

Ήρθε η ώρα να αποδώσει καρπούς αυτό που χρόνια εξέθρεψε η πολιτική της ρεμούλας, της απάτης και, τελικά, της υποταγής και της παράδοσης της χώρας στα κοράκια που καταξεσχίζουν τις σάρκες της .

Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί η πολιτική που ήθελε ‘’αντιπροσώπευση’’ της βούλησης της κοινωνίας – και όχι την άμεση παρέμβασή της- στα τεκτενόμενα. Μια ‘’αντιπροσώπευση’’ που, όταν αποδείχτηκε κάλπικη και παραπλανητική, γέννησε την απογοήτευση, την απόρριψη και την οργή της κοινωνίας. Μια πολιτική που οδηγούσε -χρόνια τώρα – το λαό στην αναζήτηση … ‘’φωτισμένων’’ ηγετών, αφήνοντας τον ίδιο στη γωνία, απλό παρατηρητή, μέσα στην αφάνεια, την αδράνεια, την πνευματική παθητικότητα και την πολιτική παράδοση. Τον οδήγησαν στην αναζήτηση νέων ‘’σωτήρων’’ – ΄΄εκδικητών’’ για το κατάντημα στο οποίο τον οδήγησαν οι ‘’εθνικοί αντιπρόσωποι’’.

Οδήγησαν μια ολόκληρη κοινωνία στην πολιτική αφασία, έτσι που να εναποθέσει τις ελπίδες της για κοινωνική δικαιοσύνη, σε ακραία φασιστικά, φιλοναζιστικά στοιχεία. Η εκτροφή του νεοναζισμού ήταν και είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής των … ‘’δημοκρατών’’ και του ‘’κοινοβουλευτικού’’ τους συστήματος.

Τώρα ήρθε η ώρα έναρξης της εξαργύρωσης των επιταγών αυτής της εξυπηρέτησης. Ήρθε η ώρα της χρησιμοποίησης του νεοναζιστικού μορφώματος προς όφελος των ‘’δημοκρατών’’ που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Προς όφελος αυτών που η κάθε τους άποψη, σε σχέση με το δίκαιο, τη δημοκρατία και τον πατριωτισμό, αποτελεί θέσφατο, αγγίζει τα όρια της απόλυτης αλήθειας και δεν εμπίπτει στην κρίση κανενός λαού, ο οποίος έχει μόνο ένα καθήκον : να υπακούει και να προσκυνά τους …. ‘’λαοπρόβλητους’’ ταγούς της εξουσίας.

Τώρα ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τον ‘’φασισμό’’ από τον οποίο κινδυνεύει η δημοκρατία ‘’τους’’.

Με τη δικαιολογία της προστασίας αυτής της δημοκρατίας, ανοίγουν, από μόνοι τους ,τους ασκούς του δικού τους φασισμού που στην πραγματικότητα στρέφεται εναντίον αυτής της ίδιας της κοινωνίας που τους ανέχτηκε και τους επέτρεψε να την εκπροσωπούν. Γιατί είναι πρωτοφανές, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, να παραιτείται η βουλή από τις εξουσίες της και τις δικλίδες προστασίας των λειτουργιών της και να εναποθέτει την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της στο ….. φρούραρχο της βουλής.

Αλήθεια ήταν τυχαίο ; Ήταν, απλώς, δείγμα αδυναμίας άμυνας της βουλής από φασιστικές συμπεριφορές ; Υπήρξε πραγματικός λόγος προσφυγής στην ακραία ‘’λύση’’ της ενεργοποίησης των αρμοδιοτήτων του φρούραρχου της βουλής ή κάποιες άλλες σκοπιμότητες πυροδότησαν την έκρηξη οργής του κ. Δραγασάκη ;

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ένα κοινοβούλιο το οποίο, με την ψήφο του, έχει παραδώσει σε ξένους την εθνική κυριαρχία της χώρας και έχει θεσμοθετήσει την εξαθλίωση της κοινωνίας, νιώθει πλέον την ανάγκη της προστασίας της απρόσκοπτης λειτουργίας του. Όχι από τους νεοναζιστές που εξέθρεψε – και τελικά έμπασε στους κόλπους του – αλλά από την ίδια την κοινωνία προς την οποία αρχίζει να στέλνει σαφή μηνύματα για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να αντιδράσει απέναντι σε οποιονδήποτε εκφράσει την αντίθεσή του στη φεουδαρχική νοοτροπία και πολιτική του. Ότι είναι έτοιμο να κινητοποιήσει οποιονδήποτε μηχανισμό θεωρήσει αναγκαίο για να προασπίσει αυτό που – το ίδιο και ελέω Θεού – αποκαλεί δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Αρχίζει να βάζει σε λειτουργία μηχανισμούς προστασίας του από την ίδια την κοινωνία που – αφού πρώτα την εξαθλίωσε – τώρα νιώθει την καυτή ανάσα της οργής της στο σβέρκο του. Στέλνει μήνυμα στην κοινωνία ότι ανά πάσα στιγμή είναι στο χέρι του κάθε πολιτειακού παράγοντα να ενεργοποιήσει ακραία μέτρα σε βάρος του οποιουδήποτε αμφισβητήσει τη ‘’νομιμότητα’’ της δράσης αυτού του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου του οποίου οι δραστηριότητες έχουν καταργηθεί. Μιας ‘’νομιμότητας’’ που έχει παραδώσει το νομοθετικό προνόμιο σε χουντικές πρακτικές ( βλ. πράξεις νομοθετικού περιεχομένου).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια στιγμή – και σχεδόν παράλληλα με το επεισόδιο στη βουλή – πυκνός κουρνιαχτός σηκώθηκε με το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος. Ένα νομοσχέδιο που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν φίμωτρο κάθε φωνής που θα ερμηνευτεί, από τους κρατούντες, ως ρατσιστική και άνομη. Ένα νομοσχέδιο, όπλο δίωξης κάθε αμφισβητία της πολιτικής των ‘’κυβερνώντων’’. Με άλλοθι και πρόσχημα το νεοναζισμό της Χ.Α. αποζητούν την ανοχή και την αποδοχή της ίδιας της κοινωνίας στη φίμωσή της.

Να το , λοιπόν, το πρώτο προς εξόφληση, γραμμάτιο της Χ.Α. την οποία υποτίθεται ότι καταπολεμούν. Φασισμός μεν, αλλά προς … καταπολέμηση του φασισμού !!!

Νομοθετούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι υπάρχει, ήδη, νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού, το οποίο όμως ουδέποτε χρησιμοποίησαν. Γιατί μέχρι σήμερα έπρεπε να μείνει ανενεργό. Να μη φράξει το δρόμο στο μόρφωμα της Χ.Α. -την οποία ήθελαν στο κοινοβούλιο με διττό στόχο. Από τη μια σαν άλλοθι για το στέριωμα της επικίνδυνης και εμφυλιοπολεμικής θεωρίας των ‘’δύο άκρων’’ και από την άλλη σαν εκδικητικό – αλλά ανώδυνο γι αυτούς – αποκούμπι των παραπληροφορημένων, παραπλανημένων και αποπροσανατολισμένων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες, χωρίς να το υποψιάζονται, έστρωναν το δρόμο στην πιο ακραία και επικίνδυνη έκφανση του ίδιου του συστήματος.

Έστρωναν το δρόμο στον απροκάλυπτο φασισμό για να ….. προφυλαχτούν από το σταδιακά επιταχυνόμενο κοινοβουλευτικό φασισμό !!

Δυο πόλοι … αντίθετοι, αλλά με ….. κοινό παρονομαστή. Δυο πόλοι αλληλοτροφοδοτούμενοι και με απόλυτη εξάρτηση του ενός από τον άλλο.

Να γιατί όσοι μιλούν στο όνομα της ‘’Αριστεράς’’ τροφοδοτούν και στηρίζουν την ανάγκη ύπαρξης ‘’Δεξιάς’’. Διαιωνίζουν τη θεωρία των δύο ‘’ακρων’’ και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που διαμορφώνεται μεθοδικά και ταυτόχρονα εξυπηρετούν – εκούσια ή ακούσια – την ανοιχτή και απροκάλυπτη φασιστική εκτροπή, που ετοιμάζει το σύστημα για τη σωτηρία …….. ‘’της πατρίδας’’. Δηλαδή για τη σωτηρία του εαυτού του από τον ……. εχθρό λαό.

Να γιατί επιμένουμε στην ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, που θα συγκεντρώνει όλες τις λαϊκές δυνάμεις αυτού του τόπου, χωρίς ιδεολογικούς και κομματικούς διαχωρισμούς, σε ένα κοινό πατριωτικό μέτωπο για τη σωτηρία της πατρίδας μας και όχι της ……‘’πατρίδας’’ των εθνοκαπήλων και των δωσίλογων.

 

Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ

 

Advertisements

About epamsyrou

Τηλέφωνο 6984317181, αποκρύψεις δεν απαντώνται

Posted on 24/05/2013, in Άρθρα ΕΠΑΜιτών. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: