ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 25/5/2013

epam_logo_square

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 

 

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ. Το αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, ότι το αντικείμενο των συνομιλιών τους, δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

Με νεότερο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητείται από τους Δήμους να καταγράψουν με προθεσμία εώς 31/5 α)την επωνυμία του κάθε φορέα ,β)τη νομική μορφή του φορέα γ)εαν είναι ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ δ)αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού.

Στον πίνακα προβλέπεται η πλήρης καταγραφή των υπηρετούντων υπαλλήλων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία ανήκουν, αλλά και το είδος της σύμβασης με την οποία υπηρετούν. Στο ίδιο έγγραφο ζητείται να αναγραφεί και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει ο κάθε φορέας. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχειρείται μια νέα απογραφή του προσωπικού μέσα απ’ την οποία θα προκύψει μια δεξαμενή πλεονάζοντος προσωπικού απ’ το οποίο θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Μας οδηγούν σε ολοκληρωτικό αφανισμό. Κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς δημόσια διοίκηση.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ήρθε η ώρα να παρακάμψουμε τους μηχανισμούς του σάπιου πολιτικού συστήματος και μέσα από αυτοδιαχείριση να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Η γενική πολιτική απεργία προϋποθέτει μία οργανωτική υποδομή στις γειτονιές που αφορά στην συγκέντρωση όλων των μορφών, μεθόδων και πρωτοβουλιών αντίστασης σε μια ενιαία κατεύθυνση μέσα από τοπικές επιτροπές λαϊκής αντίστασης, όπου θα ενταχθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, δράσης για τα χαράτσια, για λαϊκοτοπικά προβλήματα, σωματεία, κοκ.

Όταν δημιουργηθεί η οργανωτική υποδομή τότε η κεντρική επιτροπή λαϊκής αντίστασης θα ετοιμάσει ένα σχέδιο πολιτικής απεργίας.

Στόχος είναι μόνο ένας: ανατροπή της κυβέρνησης και διάλυση της Βουλής με την ανάδειξη Προσωρινής Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας που θα συσταθεί από τις επιτροπές λαϊκής αντίστασης. Η προσωρινή κυβέρνηση θα προκηρύξει αμέσως εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση με σκοπό την ψήφιση νέου Συντάγματος. Με την ψήφιση νέου συντάγματος διαλύεται η προσωρινή κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές για νέα λαϊκή αντιπροσωπεία με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Μέχρι να υπάρξει αυτό το νέο Σύνταγμα η προσωρινή κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις επιτροπές λαϊκής αντίστασης θα προχωρήσει άμεσα στην καταγγελία όλων των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, κοκ. Καταγγέλλει το δημόσιο χρέος ως παράνομο στο σύνολό του και σταματά την εξυπηρέτησή του. Προχωρά ταυτόχρονα στην δίωξη εξ ονόματος του λαού όλων των υπαιτίων και δωσίλογων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση. Εκδίδει διεθνή εντάλματα για όσους την έχουν «κοπανήσει», αλλά και για όσους ξένους ηγέτες ή παράγοντες εκβίασαν την χώρα προκειμένου να οδηγηθεί στην καταστροφή. Προχωρά στα πρώτα άμεσα μέτρα οικονομικής ανόρθωσης της χώρας με εθνικοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και των άλλων μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών, μαζί και των παλιών ΔΕΚΟ υπό καθεστώς κοινωνικού ελέγχου, ανεξαρτησίας και πλήρους διαφάνειας. Ανακοινώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι υποχείριο των οργάνων της ευρωζώνης και την ΕΕ και επαναφέρει όλα τα μακροοικονομικά εργαλεία άσκησης πολιτικής στα χέρια της εθνικής διακυβέρνησης.

Σε τοπικό επίπεδο το Ενιαίο Παλλαϊκό μέτωπο Σύρου καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να βγούν από το matrix –την εικονική πραγματικότητα που βιώνουν και να προβούν άμεσα στην εκλογή νέου ενεργού σωματίου αντιπροσώπων τους που να εκφράζει το σύνολο όλων των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται καθημερινά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είναι απαράδεκτοι οι εργαζόμενοι που σε συνθήκες κατοχής και εργασιακής ζούγκλας αφήνουν έναν τόσο καίριο κλάδο να στερείται σωματίου αντιπροσώπων.

Σε επίπεδο αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ερμούπολης απαιτεί άμεσα την επίσημη θέση των αιρετών του Δήμου απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε με την παραλία του Γαλησσά να βγαίνει πρόσφατα ‘’στο σφυρί’’ για ξεπούλημα μέσω ΤΑ.Ι.Π.Ε.Δ .

 

Πυρήνας Ερμούπολης (25-5-13)

 

Advertisements

About epamsyrou

Τηλέφωνο 6984317181, αποκρύψεις δεν απαντώνται

Posted on 25/05/2013, in Ε.ΠΑ.Μ Σύρου. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: